Hatalom

A nagyhatalmak hatalma a kontrollált pénzen alapul. Amíg azt várjuk, hogy az USA vagy Kína vagy Oroszország rendet rak a világban, addig sajnos még több igazságtalanságot, manipulált híreket és háborút látunk magunk körül.

Az USA pénzén alapul a világgazdaság. Az ő pénznyomatásuk és monetáris szigorításuk meghatározza, hogy mit lép a többi jegybank. Ez pedig meghatározza az infláció mértékét, a munkanélküliség mértékét, a GDP növekedés ütemét, a fiatban gazdagok gazdagodását, mindenki más kiszolgáltatottságának fokozódását.

Oroszországban is egy szűk kör kontrollál mindent. Abból, hogy packáznak a másik nagyhatalommal, semmi jó nem származhat.

Kínát mint nagyhatalmat a Kínai Kommunista Párt kontrollálja.

Mielőtt bárki számára szimpatikussá válna, amit ők tesznek, érdemes kicsit megnézni, mint művelnek. Lassan száz éve megszállták Tibetet, és egyszerűen bekebelezték úgy, hogy ma már majd mindenki számára természetes, hogy Tibet Kína része. Tudod, Tibet mekkora területtel rendelkezett? Érdemes megnézni a térképen. Tibet megkajálása nélkül Kína nem jutna ahhoz a temérdek természeti kincshez, melyet Tibet hegyeinek lebontásával és elszállításával ér el. Arról most ne is beszéljünk, hogy mit művelnek a tibeti néppel vagy akár a kínai néppel.

A nagyhatalmak elsődleges érdeke a nagy hatalom. Ezért mindenre képesek. Számukra semmi se szent. Se a természet, se felnőtt ember, se gyerek. A természet erőforrás, a felnőtt munkagép, a gyerek téglává formálandó, megregulázandó leendő munkagép, sőt Tibetben a gyerek már munkagép. Saját szememmel láttam 12 évvel ezelőtt, ahogy tibeti családokkal építtetik lóhalálában azt az utat, melyen elhordják a kincseiket és melyen a turisták és a kínai katonák suhannak egyre kényelmesebben és hatékonyabban.

Amíg a jegybankok által kibocsátott pénzt használjuk, addig a nagyhatalmakat szolgáljuk. Legyen az fedezet nélküli fiat valuta, vagy szintén fedezet nélküli digitális jegybankpénz. A kontroll hatalom.

A dollár gyengítésének projektje az amerikai kontrollt gyengíti. De amíg ez egy másik kontrollált pénzügyi eszköz felé csatornáz energiát, addig csak a kontrollon osztozkodás rendeződik át.

Az összes kontrollált pénz beteg.

Beteg társadalmat dédelget, miközben zöld megújulásról mond mesét, és emberek milliárdjait használ dolgozó, pihenő és szórakozóan fogyasztó robotként.

Az egyetlen egészséges pénz a bitcoin.

Nagyon jó jel, hogy az USÁ-ban egyre több politikus beszél a bitcoinról. Érdemes hallgatni Kennedy szavait, aki indul a jövő évi elnökválasztáson. Sok szennyest kitereget. Persze a fősodratú médiából tájékozódva ez sem jön át, mert felváltva vagy nem írják meg, mit mondott, vagy jön a jól bevált összeesküvés elmélet címke.

Drukkolok az amerikai ébredésnek. És még inkább a magyar ébredésnek. Nálunk is a pénz a kontroll legfőbb eszköze. Amíg a fedezet nélküli Matolcsy forint és a fejlesztés alatt lévő digitális euró a magyar pénzügyek alapjának alternatívája, addig az európai elitnek táncolunk. Az egészséges magyar társadalom alapjának kulcsa vagy a bitcoin hivatalos fizetőeszközzé minősítése, vagy a forint bitcoin fedezettel való megerősítése. Így lehet valódi értékre építeni egyre szolidabb kontrollal és hatalommal, és egyre nagyobb rend lesz, erőszakos rendfenntartás nélkül. Ez akkor lesz, ha mi magyarok egyre többen ezt akarjuk.

Tanuljatok a bitcoinról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük