Pénzügyi rendszerváltás

A fiat pénzügyi rendszerrel az az egyik gond, hogy mivel maga a fiat valuta folyamatosan értéktelenedik, aki megtakarítani akar, olyan eszközbe kell, hogy fektesse a megtakarított pénzét, mely nem veszít az értékéből. Ezért értékelődött fel az elmúlt évtizedekben számos részvény, és ezért értékelődött fel az ingatlan.

A gazdag fickónak most 10 háza van, a csórónak pedig egy sincs. A bitcoin ezen úgy segít, hogy idővel a gazdag fickó belátja, hogy a bitcoin jobb értékőrző, mint az ingatlan. Ezért sorra eladja a házait, hogy bitcoint vegyen belőle. Így az ingatlanok egyre megfizethetőbbé válnak a csórók számára, és egyre inkább lesz saját fészkük. Tehát az ingatlan szép fokozatosan a helyére kerül, és befektetési eszköz helyett egyre inkább azt a szerepet tölti be, amire való.

Szóval, amikor azt hallod, hogy az ingatlan lufi talán lassan leereszt vagy kidurran, akkor tudd, hogy ez egy egészséges folyamat, és azért történik, mert végre létezik olyan pénz, ami valóban pénz, az egyetlen igazán egészséges pénz, mert ez a pénz mindenkitől teljesen függetlenül, megállíthatatlanul, betilthatatlanul a dolgát végzi.

Ezért is mondják sokan, hogy „thanks God for Bitcoin”, meg hogy „Bitcoin fixes everything”, meg hogy „fix the money, fix the world”.

Az egész társadalom azért hanyatlik, mert 1971 óta rothadó rendszer épült az aranyfedezet nélküli, jegybankok által önkényesen, tetszőlegesen nyomtatható fiat valutákra, melyek emiatt valójában nem is nevezhetők pénznek. Azért korrupt az egész világ, mert a társadalmi rendszerünk alapját képező „pénz” maga teljes mértékben korrupt.

Aki évről évre bitcoinba teszi a megtakarításait, egyre inkább függetlenedik a korrupt rendszertől, és egy ponton túl teljesen szabaddá válik, mivel nincs az a fiat összeg, amiért kénytelen vagy hajlandó lenne olyan munkát végezni, amit azért fizetnek meg, mert az valakiknek annyi profitot termel, hogy bazira meg tudja fizetni azt a piszkos munkát.

Ezért mondják sokan, hogy a Bitcoin = freedom money.

Egyre több ember nem hajlandó akármilyen munkát elvégezni, és egyre kisebb ösztönző ereje van a fiat pénzzel fizetett munkáknak, miközben egyre többen az új pénzügyi rendszerbe pakolják át a megtakarított pénzük egyre nagyobb részét. Tehát egyre kisebb a régi rendszer ösztönző ereje, és egyre nagyobb az új rendszer ösztönző ereje.

Ezért mondják sokan, hogy a Bitcoin = peaceful freedom movement.

Ez a valódi rendszerváltás. Mindenki akkor lép át az új pénzügyi rendszerbe és olyan mértékben, amikor ő akar. A régi hanyatlik, az új virágzik.

Tanulj a Bitcoinról!

Ezt a bejegyzést Jack Mallers podcastja inspirálta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük