Mi az a Bitcoin?

A HUSZONEGY magyar bitcoiner közösség olyan podcastot indított, melyben kizárólag Bitcoinnal kapcsolatos beszélgetések kapnak helyet. Immár a második epizód érhető el „Mi az a Bitcoin?” címmel.

Az új podcast heti rendszerességgel jelentkezik youtube, spotify, apple és google podcast felületeken, valamint nem utolsó sorban olyan podcast 2.0 néven emlegetett Bitcoin alkalmazásokon keresztül is. Ezek lehetővé teszik, hogy a hallgatók közvetlenül a tartalom készítőjét támogassák anyagilag.

Ez úgy történik, hogy a Bitcoin podcast alkalmazások egyben Lightning tárcaként is működnek, melyek lehetővé teszik bármilyen kis összeg rendkívül alacsony díj ellenében való azonnali átküldését egy másik Lightning tárcába, jelen esetben a podcast készítőjének tárcájába. Ilyen alkalmazása van többek között a Fountain.fm-nek, melyet most már a HUSZONEGY is lelkesen használ. A hallgató saját Fountain app-jának beállításainál megadhatja, hogy percenként hány sat ( 1 sat = 0.00 000 001 btc) küldésével támogatja a tartalomkészítőket, illetve ezen túl bármikor boost-olhat egyszeri összeget is.

A „Mi az a Bitcoin?” podcast, illetve a HUSZONEGY csoport kizárólag Bitcoinnal foglalkozik, és fő célja a magyar nyelvű Bitcoin témájú tájékoztatás mennyiségének, minőségének, közérthetőségének és valóságtartalmának intenzív javítása. Mivel az inflacio.eu honlap is a Bitcoinra fókuszál, a blogban korábban említett Jack Mallers, Safedean Ammous és Samson Mow is egytől egyig bitcoinerek, bitcoin maxik vagy maximalisták. Ennek pedig az az oka, hogy az összes kripto közül egyedül a Bitcoin az, amelyik valóban decentralizált, és egyedül a Bitcoin mögött van a világ morális megújításának küldetése.

A többi kripto mind a másolat másolatának másolata. Lehet, hogy valamelyik valamire használható, de nem értéktárolásra. Tehát egyáltalán nem érdemes pénzt adni értük, mert nem arra valók. A legtöbb sajnos kifejezetten megtévesztési céllal jött és jön létre. Fontos, hogy ezt minél szélesebb körben tudatosítsuk, mert ezáltal megvédhetjük meg magunkat, barátainkat, családtagjainkat korunk egyik legnagyobb átverésétől, mely nagyjából úgy hangzik, hogy most vegyél belőle, amíg nem olyan drága, mint a btc 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük