Hogyan használd a “Globális küldés”-t?

Küldj készpénzt bank- vagy mobilszámlára – Bitcoinon keresztül – helyi pénznemben kézbesítve!

A “Globális küldés” egy olyan módszer, amellyel készpénzt küldhetsz bank- vagy mobilszámlára – a Bitcoin Lightning Network-ön keresztül -, és azt helyi pénznemben kézbesítve a fogadó félnek (illetve magadnak). A Bitcoint nem csupán pénzügyi eszközként, hanem egyben fizetési hálózatként is használja. Nézd meg ezt a cikket, hogy többet megtudj a Lightningról és arról, hogyan működik!

A „Globális küldés” egy olyan módszer, amellyel készpénzértéket lehet átutalni a Bitcoin Lightning Network-ön keresztül. Ezt a Strike globális partnerhálózata és a Bitcoin nonstop működése teszi lehetővé.

Hogy működik?

Amikor készpénzt küldesz a Strike számládról…

  1. A készpénzt bitcoinra konvertáljuk.
  2. A Bitcoin elküldésre kerül a célországban működő harmadik fél partnerhez.
  3. A partner átváltja a bitcoint helyi pénznemre.
  4. A helyi pénznemet letétbe helyezik a fogadó fél számlájára.

Ez egy készpénz-bitcoin-készpénz tranzakció, amely programozottan történik. A Bitcoint nem pénzügyi eszközként, hanem határok nélküli értéktranszfer hálózatként használja.

Az egész folyamat automatizált és másodpercek alatt véglegesíthető. Sem te, sem a fogadó fél nem birtokolja a bitcoint, így elkerülhetitek az árfolyam-ingadozást és az adózással kapcsolatos fejtörést. Ez pusztán egy készpénzből helyi pénznembe irányuló tranzakció, a Bitcoinon keresztül.

Ha történetesen a támogatott országok egyikében élsz, akkor saját magadnak is küldhetsz pénzt a „Globális küldés” segítségével. Egyszerűen add meg a saját adataidat fogadó félként, és indítsd el a tranzakciót!

Hogyan használd a “Globális küldés”-t?

Mielőtt belekezdenél, győződj meg róla, hogy megvannak a fogadó fél adatai. Attól függően, hogy melyik országban él, és milyen formában akar pénzt fogadni, szükséged lesz a telefonszámára, esetleg a bankja nevére, a számlaszámára vagy a mobilszolgáltatójára.

Ezután szükséged lesz készpénzre a Strike számládon. Ha még nincs Strike-od, letöltheted, másodpercek alatt regisztrálhatsz, és adhatsz hozzá készpénzt bankszámlán keresztül, bankkártyával vagy átutalással, az országodban elérhető finanszírozási lehetőségektől függően. Amint van készpénz a Strike számládon és a fogadó fél adatai kéznél vannak, készen állsz az indulásra.

A „Globális küldés” használatához a Strike alkalmazásban válaszd ki a „Készpénz” képernyőt, és kövesd az alábbi lépéseket:

  1. Koppints a „Küldés”-re!
  2. Válaszd ki a “Globális küldés”-t!
  3. Válaszd ki a fogadó fél országát!
  4. Add meg a fogadó fél telefonszámát és további adatait!
  5. Add meg a küldeni kívánt összeget, vagy koppints a „Másik pénznem” gombra, ha a fogadó fél pénznemében szeretnéd megadni az összeget.
  6. Erősítsd meg a küldést!

A küldés megerősítése előtt megjelenik az összesített árfolyam, hogy a fogadó fél mennyit fog kapni, valamint a várható átfutási idő (ami a fogadás módjától függ).

Ha a fogadó félnek már van számlája a Strike helyi harmadik fél partnerénél, akkor elegendő lesz a telefonszáma ahhoz, hogy készpénzt küldjön neki. Ellenkező esetben meg kell adnod a teljes hivatalos nevét és az általa előnyben részesített fogadási módot (bank neve és számlaszám vagy mobilfizetési hálózat szolgáltatója).

A „Globális küldés” címzettjeinek listáját a Fiók képernyőre koppintva, majd a Kapcsolatok menüpontot választva is áttekintheted és kezelheted. Ha el akarod távolítani valamelyik „Globális küldés” névjegyedet, egyszerűen húzd balra, majd koppints a kuka ikonra az eltávolításhoz!

Gyerünk!

A „Globális küldés” szuperalacsony minimummal működik, így kis összeggel is elkezdheted használni. Emellett olyan gyakran és olyan időpontban küldhetsz, ahogyan és amikor csak szeretnél. Tehát küldhetsz óránként 5 dollárt vagy heti 1000 dollárt, te döntesz.

Abban az esetben is tudsz pénzt küldeni a fogadó fél számára, ha nem a támogatott országok egyikében él. A Strike alkalmazás a világ számos országában elérhető, így jó eséllyel tudsz készpénzt vagy bitcoint küldeni közvetlenül a Strike-számlájára. Amennyiben a Strike még nem elérhető az adott országban, bármely más Lightning-képes tárcaalkalmazás használható a fizetések fogadására, mivel a Strike lehetővé teszi, hogy a készpénzegyenlegedből bármilyen Bitcoin- vagy Lightning-tárcába küldj.

Ha bármilyen problémád vagy kérdésed van, tekintsd meg ezt a GYIK-et, vagy fordulj hozzánk bizalommal a support-eu@strike.me e-mail címen!

A Strike folyamatosan azon van, hogy újabb országokkal és újabb globális küldési módokkal bővítse a kínálatát. Kövesd a Strike-ot a közösségi médiában, hogy értesülj a legfrissebb információkról!

Boldog küldést!